Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2011 17:44 - ИЗКУСТВОТО ДА ОБИЧАМЕ
Автор: hariiv Категория: Хоби   
Прочетен: 2580 Коментари: 5 Гласове:
1



            Много често се оплакваме,че не сме обичани.Всъщност, за да бъдеш обичан и ние трябва да се научим да обичаме. Твърде често някоя дама се оплаква, че не е обичана, а  тя е отхвърлила доста мъже и то по доста груб начин.Просто трябва да се дарява любов.Това се вижда много добре в някое обучение. Хората идват с много предразсъдъци, недоверие, но после отварят душите си и накрая всички се чувстват щастливи и обичани.  

              Ние твърде често казваме: “ обичам те, ако си до мен и не те обичам ако не си до мен”.Всъщност това не е обич, а собственическо чувство.Трябва да обичаш човека и да е далеч от теб, да желаеш най-доброто за него, да искаш да бъде щастлив. Наблюдава се следната ситуация –жената казва на мъжа ако ме обичаш – няма да излизаш с тези приятели. Всъщност това е глупаво.Ако обичаш мъжа трябва да го пуснеш да излезе  сприятелите си, защото това го прави щастлив. В това да даряваме обич и да желаем щастието на другия се крият част от корените на щастието в една двойка!

 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vikacar - Собственост и Любов
11.06.2011 18:18
Ако мъж и жена са едно цяло(а при истинската любов е точно така),то не трябват никакви приятели.Когато се разделя цялото,няма никакво щастие,има липса на другата част.Ако хората искат свобода един от друг,това вече не е любов,а нещо друго.Ако си по-щастлив с приятели какво търсиш при тази жена?И какво лошо има в собственност,всички искаме своя дом,своя кола,своя жена(или мъж) и всичко свое.Хора наистина не знаят какво е любов,защото обичат с ума си,а ЛЮБОВ това е чувството,това е силата на притегляне,те не могат да живеят един без друг.И няма никакво искуство на любовта,ти или обичаш или не.
цитирай
2. hariiv - Съгласен съм с твоята идея, но всеки ...
12.06.2011 11:47
Съгласен съм с твоята идея, но всеки има нужда от свежо пространство - аз обичам да играя футбол, да плувам, да гледам мачове - трябва ли да се отказвам от тези неща заради любимия човек, макар наистина с него да ми е по-хубаво. И освен това много хора обичат, но не могат да изразявват любовта така че да предизвикват същите чувства - каквито те в нас!
цитирай
3. vikacar - И още нещо
13.06.2011 01:03
И още нещо на което не обърнах внимание първия път:дамата отхвърлила доста мъже,защото не я интересували и не ги обичала,както и тези мъже не обичали дамата.Защото ако наистина има тръпка, това "отхвърляне" няма да ги спре.И какво значи това,че трябва да се дарява любов,как можеш да дариш нещо,което нямаш-това наистина голям предрасъдък!И за какво обучение става въпрос?Да не би учите как да се обичаме?!Това е невъзможно!Любов естествено чувство,неподвласно на нищо и на никого.Не може да се научи!Ученето става през ум,а обичаме със сърцето си.
цитирай
4. panazea - Любовта се подчинява на вселенските закони :
13.06.2011 09:41
Колкото повече даваш , толкова повече получаваш !
И обичта не би трябвало да се въприема само като едно тясно понятие като привличането между мъжа и жената . Обичта има широки граници и обхваща съпричастие , споделяне , емпатия . Това е вниманието към всяко живо същество : цветето , тревата . Даже и скалата има своето обаяние .
:))
цитирай
5. vikacar - Любовта е вселенски закон
13.06.2011 13:04
Любовта е вселенски закон,а не се подчинява на него.Аз говоря тука за любовта между двама конкретни същества,а вие ми говорите за общата любов,която е толкова естествена,че с нея повечето хора проблеми нямат.Проблеми имат два конкретни индивида и не само в любовта.Защо хората толкова се отдалечават от себе си?Защо разширяват граници,а не виждат какво става в тяхното сърце?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hariiv
Категория: Технологии
Прочетен: 113308
Постинги: 18
Коментари: 33
Гласове: 84
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031